یکی از کانکس هایی که برای امداد رسانی در مواقع بحرانی مورد استفاده قرار می گیرد، کانکس امداد یا کانکس اورژانس است. کانکس امداد که با نام دیگر کانکس اورژانس نیز شناخته می شود بیشتر به عنوان بیمارستان صحرایی در نقاطی که امکان تاسیس بیمارستان وجود ندارد و یا در شرایط خاص مورد استفاده قرار می گیرد.
تعریف کانکس امداد و نحوه استفاده از آن
برای امدادرسانی و اورژانس در سطح کشور کانکسی طراحی شده است که به کانکس امداد و یا کانکس اورژانس معروف است. در این کانکس کلیه تجهیزات و امکانات مورد نیاز پزشکی را دارا است تا در مواقع ضروری برای امداد رسانی آماده باشند. به این کانکس ها کانکس امداد و نجات نیز گفته می شود. این نوع از کانکس ها برطبق استانداردهای موجود برای ساخت کانکس ها تهیه می شوند. برای تعیین تجهیزات در این گونه کانکس ها بر طبق درخواست کاربران آن ها می توان تغییراتی به وجود آورد و چیزهایی که مورد نیاز است را در این کانکس ها تعبیه کرد.
این نوع از کانکس ها از نظر عایق بندی و کیفیت مواد مورد استفاده بسیار محکم تر باید طراحی شوند. به دلیل این که از این نوع کانکس ها بیشتر در مواقع اضطراری و در شرایط بد آب و هوایی مورد استفاده قرار می گیرد و اگر دارای کیفیت مناسب نباشند ممکن است در حین امداد رسانی در وضعیت های مختلف دچار آسیب شده و دردسر به وجود آورد. به طور کلی می توان گفت که طراحی داخلی و خارجی آن براساس محیط هایی که کانکس ها را می خواهند، برنامه ریزی می شود و براساس شرایط محیطی تولید کنندگان اقدام به ساخت می کنند.
در طراحی کانکس امداد و نجات دو درب کشویی برای ورود و خروج تعبیه شده است و متناسب با محیط شهری با طراحی زیبا و مناسب است. کانکس های امداد با استفاده از سامانه کنترل از راه دور کنترل می شوند و در هنگام بروز حوادث و بحران ها و شرایط اضطراری درب کانکس با فرمان ستاد مرکزی مدیریت بحران به صورت اتوماتیک باز خواهند شد. از نمونه های مختلف این نوع از کانکس ها می توان به کانکس های هلال احمر، بیمارستان صحرایی، اورژانس، اسکان پزشکان و پرسنل اشاره کرد که برای خرید هرکدام از آن ها می توان به تولید کننده سفارشات لازم را انجام داد.
مزایای استفاده از کانکس متحرک امداد
از مزایایی که استفاده از این نوع کانکس ها در فضاهای مختلف دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– این نوع کانکس ها قابلیت جابه جایی و حمل و نقل دارند و به راحتی می توان آن ها را به مکان هایی که مد نظر هستند برد.
– قابلیت استفاده مجدد را دارند.
– در برابر حرارت و رطوبت با توجه به عایق بودنشان مقاوم هستند.
– عایق گرما و سرما هستند.
– طراحی منحصر به فردی دارند.
– به دلیل این که این نوع از کانکس ها برای امداد و نجات مورد استفاده قرار می گیرند مواد مورد استفاده در ساخت آن ها از کیفیت عالی برخوردار هستند.
– همانطور که در بخش قبل به آن اشاره شد این نوع کانکس ها با توجه به شرایط محیطی که در آن قرار می گیرند طراحی می شوند.
معرفی انواع کانکس امداد مورد استفاده
می توان انواع کانکس امداد را به دو دسته کانکس امداد ثابت و کانکس امداد چرخ دار دسته بندی می شوند. تفاوت این دو کانکس به این صورت است که:
کانکس چرخ دار:
مزیت استفاده از کانکس به عنوان کانکس امداد و نجات متحرک و سیار و چرخدار بودن آن ها است که بتوان در محیط های مختلف برای امداد رسانی آن ها را جابه جا کرد. ساخت این مدل از کانکس ها با توجه به شرایط ساخت آن ها نیاز به تجربه بالا و دقت بسیار دارد. از جمله خصوصیاتی که باید در ساخت کانکس امداد متحرک به آن توجه شود این است که باید در مقابل حرکت و جابه جایی مقاومت بسیاری داشته باشند تا در مقابل تغییرات شرایط آسیب نبینند به همین دلیل این نوع از کانکس ها به نسبت دیگر کانکس ها متمائز هستند. عموما عرض این کانکس ها به اندازه 40/2 متر بوده و بهترین متراژی که می توان برای آن در نظر گرفت در حدود 60 متر است.
کانکس امداد ثابت:
این نوع از امداد و نجات ها فقط برای یک نقطه در نظر گرفته شده اند مانند دفاتر بهداشت در آن منطقه عمل می کنند. اندازه و ابعاد این نوع از کانکس ها مانند کانکس های معمولی بوده که درون آن ها مانند دفتر اداری است و در یک منطقه معین از شهر یا روستا که امکان دسترسی به بیمارستان یا مراکز اصلی بهداشت وجود ندارد قرار داده می شود و کارمندان و پزشکان در ساعت های معین برای دیدار از بیماران به آن مراجعه می کنند.
عکس 3
مزایای استفاده از کانکس متحرک
از مزایای استفاده از کانکس امداد آن هم از نوع کانکس سیار و چرخدار می توان به موارد زیر اشاره کرد.
– جهت جابه جایی به چرثقیل یا لیفتراک نیازی نیست.
– برای کارهایی مانند امداد رسانی، هلال احمر، پلیس بسیار مناسب است.
– در جابه جایی و انتقال آن صرفه جویی صورت می گیرد