اگر در فکر راهاندازی رستوران هستید و هزینههای گزاف خرید یا اجاره ملک به دغدغه اصلی شما تبدیل شده است، شاید رستوران کانتینری همان راهحلی باشد که به دنبالش هستید. این ترند جدید و محبوب که نهتنها در ایران بلکه در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد، میتواند با صرفهجویی چشمگیر در هزینههای راهاندازی، شما را چند گام به رویای داشتن یک رستوران موفق نزدیکتر کند. در ادامهی این مقاله با ما همراه باشید تا با مزایا، انواع و هزینههای ساخت رستورانهای کانتینری بهطور کامل آشنا شوید.
رستوران کانتینری چیست؟
رستوران کانتینری یا کانتینکس رستورانی، در اصل سازههایی پیشساخته هستند که با تغییر کاربری کانتینرها ساخته میشوند. این سازهها عموما برای ساخت انواع رستوران، کافه کانتینری و دیگر فروشگاههای محصولات خوراکی مورد استفاده قرار میگیرند. ساختار قابل حمل کانتینرها، آنها را به گزینهای ایدهآل برای ساخت کافه و رستورانهای سیار تبدیل میکند. چنین سازههایی در فستیوالها و رویدادهای مذهبی نیز، مورد استفاده قرار میگیرند. با این حال کاربرد کانتینر در ساخت رستوران، به سازههای سیار محدود نمیشود. گروه مهمی از رستورانهای کانتینری را سازههای ثابت تشکیل میدهند.
انواع رستوران کانتینری
رستورانهای کانتینری، همیشه بر اساس سفارش و خواستههای کارفرما ساخته میشوند. به همین دلیل، طراحی و حتی کاربری دقیق آنها نیز ممکن است متفاوت باشد. در ادامه برخی از محبوبترین انواع این سازهها را مرور میکنیم.
کافه کانتینر
کافههای کانتینری عموماً در فضاهای شهری، رویدادهای فرهنگی یا مکانهای پرتردد مستقر میشوند. این کافهها بسته به نیاز کسبوکار، در دو مدل کلی ارائه میشوند. دسته اول که محبوبیت بیشتری نیز دارد، کافه کانتینرهای بیرون بر (Take Away) هستند. دسته دوم کافیشاپهای کانتینری هستند که معمولا با اتصال چند کانتینر طراحی و ساخته میشوند. کافیشاپ های کانتینری با ایجاد فضایی برای نشستن، امکان ارائه خدمات حضوری را فراهم میکنند.
اگر به کافههای کانتینری علاقهمند هستید، توصیه میکنیم برای آشنایی بیشتر به مقالهی «کافه کانتینر» مراجعه کنید.
فست فود سیار کانتینری
فست فود سیار کانتینری یا کامیون غذای سیار کانتینری (Food trucks container) مناسب کسبوکارهایی هستند که نیاز به جابهجایی مکرر یا حضور در فستیوالها و رویدادهای مختلف دارند. ترکیب کانتینر با ساختار خودرویی، این امکان را میدهد که یک آشپزخانه کوچک اما مقاوم و حرفهای برای سرو غذاهای متنوع داشته باشید.
کانتینر انبار رستوران
در صورتی که فضای کافی برای ذخیرهسازی مواد اولیه در سالن اصلی رستوران وجود نداشته باشد، کانتینر انبار میتواند راهکاری عالی برای نگهداری اقلام خشک یا سرد باشد. کافی است کانتینر را مطابق با استانداردهای بهداشتی عایقبندی و تجهیز کنید.
کانتینر آشپزخانه
برخی از پروژههای صنعتی، کارگاهی و عمرانی بهدلیل دورافتاده بودن، نیازمند آشپزخانهای مستقل و قابلحمل هستند. کانتینر آشپزخانه یا کانتینکس آشپزخانه، با امکان نصب تجهیزات پیشرفته و رعایت اصول ایمنی و بهداشتی، بهترین گزینه برای چنین شرایطی محسوب میشود.
اگر به کانکس کانتینر آشپزخانه علاقهمند هستید، توصیه میکنیم برای آشنایی بیشتر به مقالهی «کانتینکس آشپزخانه» مراجعه کنید.
مزایای استفاده از رستورانهای کانتینری
استفاده از رستورانهای کانتینری، به دلیل ساختار خاص کانتینر و طبیعت پیشساخته آن مزایای متعددی دارد. در ادامه، برخی از این موارد را بررسی میکنیم.
قابلیت سفارشیسازی
یکی از مهمترین مزایای استفاده از کانتینر برای ساخت انواع رستوران را میتوان امکان سفارشیسازی بالای آنها دانست. ساختار پیشساخته سازههای کانتینری، در کنار تولید سفارشی آنها، به تولیدکنندگان اجازه میدهد تا دقیقا بر اساس سفارش کارفرما و نیازهای دقیق پروژه به طراحی و ساخت سازه بپردازند. برخی از موارد قابل سفارشیسازی در کانتینر رستورانی عبارتاند از:
- ابعاد سازه
- رنگ و ویژگیهای ظاهری
- ابزار و لوازم داخلی، مانند فر، اجاق و یا حتی دستگاههای قهوهساز
- جنس کف سازه
- تعداد درب و پنجرهها
اتلاف پایین انرژی و مزایای محیط زیستی
استفاده مجدد از یک کانتینر استاندارد، به دلیل بازیافت متریال و تغییر کاربری آن در ابعاد گسترده و حذف نیاز به تولید دوباره مواد اولیه، آسیب محیطزیستی و رد پای کربنی ساخت سازه را به حداقل میرساند. علاوه بر آن، حذف نخاله ساختمانی بهعنوان آثار جانبی ساخت و ساز، نیز در بهبود سازگاری سازههای کانتینری با محیط زیست بیتاثیر نیست.
استفاده از ورق ساندویچپانل برای عایقبندی سازه کانتینری نیز میتواند با کاهش انرژی مورد نیاز برای گرمایش و سرمایش سازه، علاوهبر مزایای محیط زیستی بر کاهش هزینههای راهاندازی و نگهداری سازه نیز موثر است.
سرعت ساخت و ساز بالا
استفاده از شاسی و بدنه کانتینر استاندارد، بهدلیل حذف مرحله ساخت و تولید شاسی، مدت زمان مورد نیاز برای ساخت سازههای کانتینری را، به بین ۲ تا ۴ هفته کاهش میدهد. متوسط زمان ساخت سازههای کانتینری، از سازههای پانلی و دیگر انواع کانکس نیز کوتاهتر است.
قابلیت جابهجایی آسان
کاربری اولیه کانتینرها و نقش آنها در حمل و نقل بینالمللی، امکان جابهجایی آسان و کمهزینه را به یکی از ملزومات این سازهها تبدیل کرده است. این ویژگی کانتینر، پس از تغییر کاربری نیز کاربرد خود را حفظ کرده و جابهجایی آسان و مداوم سازههای کانتینری را به فعالیتی کمهزینه و آسان تبدیل میکند.
هزینه ساخت رستوران کانتینری
تعیین دقیق هزینهی ساخت رستوران کانتینری، به عوامل متعددی بستگی دارد. و در هر پروژه متغیر است. با این حال برخی از مهمترین این عوامل عبارتاند از:
- هزینه اولیه خرید کانتینر
- بازسازی و اوورهال کانتینر
- هزینه مربوط به برشکاری و نصب درب و پنجرهها
- هزینه مربوط به عایقبندی و آمادهسازی فضای داخلی کانتینر
- تجهیز کانتینر
- جابهجایی
در میان عوامل بالا خرید کانتینر مهمترین گام است و هزینهی آن، تعیینکننده بودجه کلی پروژه است. بهتر است با توجه به نوسانات نرخ دلار در بازار کشورمان، برای کسب اطلاع دقیق و بهروز، با مشاورین متخصص ما در مجموعه دپوکانتین در ارتباط باشید.
سوالات متداول
آیا رستوران کانتینری شرایط اخذ مجوز بهداشتی را دارد؟
بله؛ در صورت رعایت اصول بهداشتی (مانند عایقبندی، استفاده از متریال ضدزنگ، سیستم تهویه مناسب و غیره) و تأیید سازمانهای مربوطه، رستوران کانتینری هم میتواند تمام مجوزهای بهداشتی را دریافت کند.
چقدر طول میکشد تا یک رستوران کانتینری ساخته شود؟
بسته به میزان سفارشیسازی و تجهیزات داخلی، حدود ۲ تا ۴ هفته زمان نیاز است.
هزینه ساخت رستوران کانتینری چقدر است؟
هزینهی ساخت بسته به قیمت کانتینر، سفارشیسازی و تجهیزات مورد نیاز، متفاوت است. شما میتوانید با تماس با کارشناسان دپوکانتین قیمت محصول را متناسب نیازهای خود، استعلام بگیرید.
برای چه کسبوکارهایی، رستوران کانتینری مناسبتر است؟
کسبوکارهایی که به جابهجایی مکرر نیاز دارند (مانند فودتراکها) یا قصد دارند بدون صرف هزینههای سنگین خرید یا اجاره ملک، رستورانی راهاندازی کنند.
تاریخ انتشار: