کانتینر پلتفرم

کانتینر پلتفرم-پلت فرم-کفی
زمان مطالعه: 2 دقیقه

انتشار:

بسیاری از بارهای حجیم و یا سنگین، به آسانی توسط کانتینرهای معمولی خشک قابل حمل نیستند. ارتفاع بیشتر از ابعاد استاندارد و یا وزن بیشتر از وزن مجاز کانتینرهای استاندارد، محدودیت‌های مختلفی را برای جا‌به‌جایی بارهایی مثل ماشین‌آلات سنگین و یا حتی موارد خاص‌تر مثل قطعات هواپیما ایجاد می‌کند. در چنین شرایطی استفاده از کانتینر پلتفرم(Platform Container) یا کفی کانتینری، می‌تواند گزینه‌ای کارآمد برای حل این مسئله باشد.

کانتینر پلتفرم چیست؟

کانتینر پلتفرم یا کفی کانتینر، به نوعی از کانتینر گفته می‌شود که بدون دیواره‌های جانبی و سقف ساخته شده و برای حمل بارهای غیر استاندارد مورد استفاده قرار می‌گیرد. استحکام بسیار بالای این نوع کانتینر به افزایش کارایی آن در جابه‌جایی بارهای سنگین کمک می‌کند.

ابعاد کانتینر پلتفرم

کانتینرهای پلت فرم نیز مانند دیگر انواع کانتینر، در ابعاد استاندارد معین شده توسط سازمان جهانی استانداردها تولید می‌شوند. کانتینر پلتفرم ۴۰ فوت، با طول ۱۲ متر و عرض ۲.۴ متر و کانتینر پلتفرم ۲۰ فوت با طول ۶ متر، رایج‌ترین این ابعاد هستند.

کاربرد کانتینرهای پلتفرم

به‌طور کلی کاربرد کفی کانتینری، حمل و جابه‌جایی بارهایی است که با آسانی درون کانتینرهای استاندارد جای نمی‌گیرند است. از بارهای حجیم و بزرگ گرفته تا موارد بسیار سنگین. انواع کانتینرهای پلتفرم با استفاده از کرنر فیتینگ‌ها و ساختار مقاوم خود، به تسهیل روند جابه‌جایی بار کمک می‌کند.

ماشین‌آلات سنگین

ابزار آلات سنگین و ماشین‌آلات صنعتی، از مهم‌ترین همسفران کانتینرهای کفی به‌شمار می‌روند. استفاده از این نوع کانتینر، مالکین بار را از پیاده‌ کردن ماشین‌آلات جهت بارگیری و هزینه‌های مربوط به آن بی‌نیاز می‌کند. مواردی ازجمله

  • بیل مکانیکی
  • لودر
  • گریدر
  • غلتک
  • کمباین
  • لیفتراک

و بسیاری دیگر تنها چند نمونه از بارهای معمول کانتینر پلت فرم هستند.

قطعات هواپیما

جابه‌جایی قطعات هواپیما، به دلیل وزن بسیار زیاد آن‌ها فعالیتی بسیار دشوار به‌شمار می‌رود. برای مثال، تنها قسمت جلویی بدنه هواپیما، می‌تواند تا 36 تن وزن داشته باشد؛ به همین دلیل، حتی در صورت جای‌گیری قطعات درون کانتینر استاندارد، ممکن است وزن بالای قطعه باعث آسیب به کانتینر و به‌دنبال آن به قطعات شود. در چنین شرایطی، ظرفیت ۴۹ تنی کفی کانتینر می‌تواند جابه‌جایی ایمن و کارامد چنین قطعاتی را تضمین کند.

مزایا استفاده از کانتینر پلتفرم

استفاده از کانتینر پلتفر برای حمل و نقل کالاهای حجیم، مزایای متعددی به همراه دارد. برخی از این موارد عبارت‌اند از:

  • بهروه‌وری بالا: کانتینرهای پلتفرم می‌توانند با کاهش هزینه‌های بارگیری و تخلیه به بهبود زنجیره‌ی حمل و نقل کمک کنند.
  • ایمنی بالا: کانتینر پلتفرم همچنین می‌تواند به حفظ سلامت بار طی فرایند جابه‌جایی، به شکل چشمیگری کمک کند. استفاده از کفی کانتینر، امکان سقوط و یا جابه‌جایی غیر منتظره بار را به حداقل می‌رساند.
  • انعطاف‌پذیری بالا: کاربری‌های متعدد کانتینر کفی و امکان استفاده‌ی آن برای جابه‌جایی بارهای متنوع یکی از مهم‌ترین مزایای کانتینر پلتفرم به‌شمار می‌رود.

معایب استفاده از کانتینر پلتفرم

استفاده از کانتینر پلتفرم علاوه بر مزایای متعدد، معایبی نیز دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • هزینه‌ی بالا: یکی از مهمترین معایب کفی کانتینر را می‌توان قیمت آن‌ها دانست. قیمت این کانتینرها عموما از نمونه‌های معمولی بالاتر است.
  • کمیابی: خرید کانتینر پلتفرم را می‌توان فعالیتی چالش برانگیز دانست زیرا این کانتینرها معمولا کمیاب‌تر از کانتینرهای استاندارد هستند.
  • نبود امکان چیده‌شدن کانتینرها برروی یکدیگر: یکی از مهم‌ترین مزایای کانتینرهای استاندارد، امکان چیده شدن آن‌ها برروی یکدیگر است. متاسفانه کانتینرهای کفی از این امکان برخوردار نیستند.
5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *