انتشار:
بروزرسانی:
کانتینرها محفظههای فلزی مستحکمی هستند که برای حملونقل ایمن و کارآمد کالاها طراحی شدهاند. این جعبههای بزرگ و استاندارد، نقش محوری در تجارت جهانی ایفا میکنند.
کانتینرها را میتوان بر اساس ابعاد، نوع کالا و کاربردشان به دستههای مختلفی تقسیم کرد. رایجترین ابعاد استاندارد کانتینرها عبارتاند از ۲۰ فوت و ۴۰ فوت. با این حال، ابعاد و انواع متنوع دیگری نیز وجود دارد که برای مصارف خاص طراحی شدهاند. به عنوان مثال، کانتینرهای یخچالی برای حفظ دمای مناسب کالاهای حساس به دما مانند مواد غذایی فاسدشدنی مورد استفاده قرار میگیرند.
علاوه بر حملونقل، امروزه شاهد تغییر کاربری گسترده کانتینرها هستیم. این محفظههای فلزی با قابلیتهای متنوع، در صنایع مختلف کاربرد یافتهاند. از جمله این کاربردها میتوان به فروشگاههای کانتینری، رستورانهای سیار، انبارهای موقت، کمپهای قابل حمل و حتی واحدهای مسکونی اشاره کرد.
در این مقاله، قصد داریم انواع مختلف کانتینرها را به طور جامع و همراه با جزئیات بیشتر بررسی کنیم و به سوالات شما در این زمینه پاسخ دهیم.
ویدیئو مقاله:آشنایی با انواع کانتینرها و کاربردهای آنها
کانتینر چیست؟
کانتینرها جعبههای فلزی هستند که به منظور حمل کالا از طریق دریا،خشکی و هوا طراحی شدهاند. کانتینر، انقلابیترین اختراع صنعت حمل و نقل در قرن بیستم است و اکنون بخش جدایی ناپذیری از اقتصاد جهانی است. کانتینرها که در حملونقل دریایی بیشترین کاربرد را دارند، در بندرهای سراسرجهان به صورت انبوه روی هم چیده شدهاند.
امروز در جهان کانتینرها تنها به منظور حملونقل کالا مورد استفاده قرار نمیگیرند و کاربردهای دیگری همچون انبار، خانههای کانتینر و..دارند. کانتینرها را میتوان از جنبههای مختلفی دستهبندی کرد که در ادامه به مهمترین آنها میپردازیم.
دستهبندی انواع کانتینر بر اساس ابعاد
کانتینر 40 فوت
کانتینر ۴۰ فوت یا ۱۲ متری به دلیل فضای زیادی که برای حمل کالا فراهم میکند، یکی از محبوبترین نوع کانتینرها است. این کانتینر دارای طول 12متر(40فوت)، عرض 2.4 متر و ارتفاع 2.6متر است. البته مدلهای با ارتفاع 2.9 متری از آن هم وجود دارد که به آنها ارتفاع بلند(های کیوب) گفته میشود.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر ۴۰ فوت” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر 20 فوت
یکی دیگر کانتینرهای پرطرفدار، کانتینر ۲۰ فوت یا ۶ متری است. کانتینر ۲۰ فوت دارای طول 6 متر(20 فوت)، عرض 2.4 متر و ارتفاع 2.6 متر است. کانتینر 20 فوت ابعاد خاصی دارد که توسط سازمان جهانی حملونقل تعیین شدهاست و در تمام جهان مقدار ثابتی است و از همین جهت استفاده از آن برای حملونقل دریایی و زمینی بین کشورها به شدت مورد توجه قرار گرفتهاست.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر ۲۰ فوت” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر 10 فوت
کانتینر ۱۰ فوت دارای طول 3 متر(10 فوت)، عرض 2.4 متر و ارتفاع 2.6 متر است. کانتینرهای 10 فوت، معمولا بهصورت انبوه تولید نمیشوند و استفادهی آنها در صنعت حمل و نقل بسیار کمتر از انواع دیگر کانتینر است اما ابعاد کوچک، آنها را به گزینهای محبوب برای پروژههای تعییر کاربری تبدیل کرده است.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر 10 فوت ” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر 45 فوت
کانتینر ۴۵ فوت، با طول 13.6 متر، عرض 2.43 متر و ارتفاع 2.59 متر (استاندارد) یا 2.90 متر (هایکیوب)، غول دنیای کانتینرها محسوب میشود. این نوع کانتینر با ظرفیت بارگیری تا 30.8 تن (برای مدلهای هایکیوب) و فضای بارگیری حجیم، برای حمل محمولههای بزرگ و غیرقابل حمل با کانتینرهای 20 و 40 فوت ایدهآل است. به دلیل ابعاد بزرگ، این نوع کانتینر برای حمل و نقل در همه مسیرها مناسب نیست. هزینه حمل و نقل کانتینر 45 فوت به دلیل ابعاد و وزن آن بیشتر از کانتینرهای 20 و 40 فوت است. بارگیری و تخلیه این نوع کانتینر به تجهیزات و فضای مناسب نیاز دارد.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر 45 فوت ” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر 53 فوت
کانتینر 53 فوت بزرگترین و جادارترین نوع کانتینر است که در صنعت حمل و نقل به کار میرود. این کانتینرهای عظیم الجثه، امکان جابجایی کالاهای بسیار بلند و حجیم را فراهم کرده و ظرفیت حمل بار بسیار بالایی دارند.
ابعاد کانتینر 53 فوت عبارتند از:
- طول: 53 فوت (16.15 متر)
- عرض: 8 فوت و 6 اینچ (2.59 متر)
- ارتفاع: 6 فوت و 9 اینچ (2.06 متر)
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر 53 فوت ” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
دستهبندی انواع کانتینر بر اساس کاربرد
کانتینر عمومی
کانتینر عمومی یا کانتینر خشک رایجترین نوع کانتینر است که برای حملونقل محمولههای خشک و معمولی مورد استفاده قرار میگیرد. این کانتینرها کاملا پوشیده بوده و در برابر باد، رطوبت و عوامل جوی از محموله شما محافظت میکند.
کانتینر یخچالی
کانتینر یخچالی یا ریفرکانتینر، به کانتینرهای استانداردی گفته میشود که برای حمل کالاهای حساس به دما در مسافتهای طولانی طراحی شدهاند. این کانتینرها با استفاده از سیستمهای سرمایشی و کنترل رطوبت خود، شرایط مناسب برای جابهجایی کالاهایی مثل دارو، مواد خوراکی و مواد شیمیایی حساس به دما را فراهم میکنند. سیستمهای پیشرفتهی سرمایش و کنترل رطوبت درون کانتینر، سلامت کالاها را در طول مسیر تضمین میکند.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر یخچالی ” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر اپن تاپ
کانتینرهای اپن تاپ بر خلاف دیگر انواع کانتینر، از یک سقف فلزی ساده استفاده نمیکنند؛ بلکه با استفاده از یک سقف متحرک عموما برزنتی، امکان بارگیری بارهای سنگین نیازمند جرثقیل و بارهای دارای ارتفاع بیشتر از ابعاد استاندارد کانتینر را از بالا فراهم میکنند. کانتینر اوپن تاپ در ابعاد 20 فوت و 40 فوت موجود است.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر اپن تاپ ” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر بغل بازشو
بسیار از کالاها، به دلیل ابعاد خاص خود، از طریق دربهای اصلی کانتینر استاندارد قابل بارگیری نیستند. دربهای جانبی کانتینر بغل بازشو (کانتینر اوپن ساید) با فراهم کردن ورودیهای بزرگتر، شرایط را برای بارگیری چنین بارهایی آسانتر میسازد.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر بغل بازشو” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر ایزوتانک
کانتینر ایزوتانک یا کانتینر مخزندار نوعی کانتینر دارای مخزن حمل مایعات است. این کانتینرها معمولا از جنس استیل ضد زنگ ساخته میشوند و دارای لایههای مختلف عایق درونی و همچنین لایه محافظی از آلومینیوم یا پلیاورتان هستند. این ویژگیهای خاص، مخازن کانتینری را به گزینهای ایمن و مطمئن برای حمل انواع مایعات تبدیل میکند.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر ایزوتانک” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر فلت راک
کانتینر فلت راک(فلت رک) نوعی کانتینر بدون سقف و دیوارههای جانبی است که برای حمل بارهایی با ابعاد غیر استاندارد طراحی شده است. عدم وجود دیوارههای جانبی در کانتینرهای فلت رک، امکان حمل کالاهای بزرگ و حجیم مانند الوار و ماشینآلات صنعتی را فراهم میکند. علاوه بر موارد ذکر شده، سهولت در بارگیری یکی دیگر از مزایای این نوع از کانتینرها است.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر فلت راک” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر دو درب
کانتینر دو درب یا تونلی کانتینرهایی هستند که با داشتن دو درب در ابتدا و انتهای کانتینر باعث افزایش سرعت بارگیری و تخلیه محمولهها میشوند.
کانتینر هاردتاپ
کانتینر هاردتاپ به گونهای خاص از کانتینر اطلاق میشود که علاوه بر شباهت بسیار به کانتینر خشک استاندارد، از یک سقف فلزی جداشونده برخوردار است و عملکردی مشابه کانتینر اپن تاپ دارد. قابلیت جدا شدن سقف، امکان بارگیری بارهای حجیم، سنگین و یا غیر استاندارد را با استفاده از جرثقیل فراهم میکند. این ویژگی، کانتینر هاردتاپ را به گزینهای مناسب برای حمل بارهای خاص تبدیل کرده است.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر هاردتاپ” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر عایق بندی شده
کانتینر عایق بندی شده یا عایقدار یکی از انواع کانتینر است که برای انبارداری در مناطق گرمسیری مناسب هستند. این نوع کانتینرها که به کانتینرهای حرارتی نیز معروفند، با دارا بودن عایق مناسب در جدارهها و سقف، از نفوذ گرما به داخل کانتینر جلوگیری میکنند و دمای مطلوب برای نگهداری کالاهای شما را حفظ میکنند.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر عایق بندی شده” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر پلتفرم
کانتینر پلتفرم یا کفی کانتینر، به نوعی از کانتینر گفته میشود که بدون دیوارههای جانبی و سقف ساخته شده و برای حمل بارهای غیر استاندارد مورد استفاده قرار میگیرد. استحکام بسیار بالای این نوع کانتینر به افزایش کارایی آن در جابهجایی بارهای سنگین کمک میکند.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر پلتفرم” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر پالتی
کانتینر پالتی یا کانتینر با پهنای پالت، نوعی خاص از کانتینر است که مشخصا برای جابهجایی پالت استاندارد اروپایی طراحی شده است. این نوع خاص پالت، در سرتاسر اتحادیه اروپا بهصورت استاندارد مورد استفاده قرار میگیرد. کانتینرهای پالتی، مثل کانتینرهای استاندارد معمولی از کف چوبی استفاده میکنند اما برای اصطکاک بالاتر و دوام طولانیتر، نوع آن کمی متفاوت است. ابعاد این نوع کانتینر نیز توسط سازمان بینالمللی استانداردها تعیین شده است.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر پالتی” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
کانتینر حمل خودرو
کانتینر حمل خودرو کانتینری است که به طور ویژه برای حمل و نقل خودروها در مسافتهای طولانی طراحی شده است. این کانتینرها به گونهای ساخته شدهاند که خودروها را در طول مسیر از آسیبها و شرایط نامساعد جوی محافظت کنند. کانتینرهای حمل خودرو در اندازهها و ظرفیتهای مختلفی تولید میشوند. رایجترین نوع آنها، کانتینرهای 40 فوتی هستند که قابلیت حمل چندین خودرو از جمله خودروهای سواری، شاسی بلند و حتی خودروهای لوکس را دارند.
برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر میتوانید به مقاله ” کانتینر حمل خودرو” مجموعه دپوکانتین مراجعه کنید.
دستهبندی انواع کانتینر بر اساس مالکیت
مالکیت کانتینرها، به دو دسته اصلی تقسیم می شود:
کانتینر متعلق به شرکتهای حمل و نقل (COC)
این دسته از کانتینرها متعلق به خود خطوط کشتیرانی مانند Maersk یا MSC هستند. COC ها، برای مدت زمانی معین در اختیار مالکین بار قرار میگیرند و به همین دلیل، باید پیش از فرارسیدن زمان تعیین شده تخلیه و به شرکت حمل و نقلی مورد نظر بازگردانده شوند.
کانتینر متعلق به فرستنده کالا (SOC)
مالکیت این گروه از کانتینرها، در اختیار خطوط کشتیرانی نیست و همانطور که از نام آن پیداست، توسط فرستنده کالا خریداری و یا اجاره شدهاند.
دستهبندی انواع کانتینر بر اساس تغییر کاربری
استراکچر و ساختار قدرتمند کانتینرها، امکان تغییر کاربری و استفادهی مجدد از آنها را فراهم میکند. زمان کوتاه ساخت، آسیب پایین زیستمحیطی و امکان حمل و نقل آسان، باعث محبوبیت روزافزون تغییر کاربری کانتینرها شده است.
کانتینر فروشگاهی
یکی از محبوبترین کاربردهای کانتینرهای تغییر کاربری یافته، استفادهی فروشگاهی است. ساخت این نوع سازهها با افزودن درب و پنجرههای مختلف و تجهیز درون کانتینر انجام میشود. فروشگاههای سیار کتاب، لوازم بهداشتی و فروش خواربار تنها چندمورد از کاربریهای متنوع کانتینرهای فروشگاهی هستند.
پیشنهاد میشود برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر مقاله کانتینر فروشگاهی دپوکانتین را مطالعه نمایید.
کانتینر رستوران
کانتینر رستورانی نوعی کانتینر فروشگاهی است که با اجاق، یخچال، سرخکن و دیگر ابزارهای مورد نیاز برای فعالیت رستورانی بهکار میرود. این سازهها به دلیل امکان جابهجایی، در فستیوالها، رویدادهای مذهبی و موارد دیگر محبوبیت چشمگیری پیدا کردهاند. البته کانکتینرهای رستورانی ثابت نیز در مناطق ساحلی و اماکن تفریحی دائمی مورد استفاده قرار میگیرند.
کانتینر کافه
کانتینرهای کافه نیز در موارد استفاده مشابه کانتینرهای رستورانی مورد استفاده قرار میگیرند و تفاوت اصلی آنها در تجهیزات مورد استفاده درون کانتینر و تزئینات بیرونی است.
کانتینر انبار
کانتینرها به دلیل شکل مستطیلی خود، امکان ایجاد یک مجموعهی بزرگتر بهصورت ماژولار، مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی مثل دما و رطوبت و امکان قفسهبندی آسان، در بسیاری از موارد بهعنوان انبار استفاده میشوند.
پیشنهاد میشود برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر مقاله انبار کانتینری دپوکانتین را مطالعه نمایید.
کانتینر مسکونی
کانتینر مسکونی یک سازه نوین و کاربردی است که از تبدیل کانتینرها به فضای مسکونی ایجاد میشود. امروزه با گسترش شهرنشینی و افزایش حجم پروژههای ساختمانی، معدنی و صنعتی، ایجاد فضاهای مسکونی اقتصادی و کارامد برای اسکان دائمی افراد و یا سکونت موقت پرسنل در محیط کارگاهی، به چالشی بزرگ تبدیل شده است. مقاومت بالا و استراکچر قدرمتند کانتینر، آن را به گزینهای مناسب برای سکونت موقت و بعضا دائم تبدیل کرده است.
پیشنهاد میشود برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر مقاله کانتینر مسکونی دپوکانتین را مطالعه نمایید.
کمپ کانتینری
کمپهای کانتینری، با استفاده از ماژولهای کانتینری تغییر کاربری یافته و تجهیز شده برای زیست و خدمات رسانی به پرسنل ساخته میشوند. مقاومت بسیار بالای کانتینرها در برابر ضربه، رطوبت و صدا در کنار استفاده از ورقهای ساندویچ پانل درون کانتینر، این کمپها را به بهترین گزینه برای پروژههای معدنی، ساختمانی، پتروشیمی و… تبدیل میکند.
تصمیمگیری در خصوص نوع کانتینر، مستلزم بررسی دقیق عوامل متعددی از جمله ابعاد بار، نوع کالا، مسیر حمل و بودجه است. بهرهگیری از دانش و تجربه کارشناسان دپوکانتین، میتواند به شما در اتخاذ بهترین تصمیم کمک شایانی کند. دپوکانتین با ارائه طیف گستردهای از انواع کانتینر و مشاورههای تخصصی، پاسخگوی نیازهای متنوع شما در این حوزه است. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان، با کارشناسان دپوکانتین تماس بگیرید.
دانلود PDF مقاله
هدفم از مطالعه این مقاله پیدا کردن ابعاد کانتینر بود و با توجه به توضیحاتی که نوشته شده قصد ما تهیه 4 عدد کانتینر است که کاربرد کانتینر مد نظر من برای انبار است
لطفا بگید هزینش چه قدر میشود ؟
جناب مظفری عزیز
شما می توانید با مراجعه به صفحه لیست قیمت انواع کانتینر نو و دست دوم از قیمت روز محصولات دپوکانتین مطلع شوید.
در صورت نیاز به مشاوره، میتوانید با شماره 90002040 تماس بگیرید، کارشناسان و مشاوران ما، شما را راهنمایی خواهند کرد.
پیروز باشید