انبار کانتینری

انبار کانتینری - کانتینر انباری
زمان مطالعه: 4 دقیقه

انتشار:

بروزرسانی:

یکی از انواع بی‌شمار کانتینر تغییر کاربری، انبار کانتینر یا کانتینر انبار است. انبار کانتینری به عنوان یکی از راه‌حل‌های مدرن ذخیره‌سازی، نقش مهمی در صنایع مختلف ایفا می‌کند. امروزه، کانتینرها فراتر از حمل و نقل کالاها در سطح بین‌المللی عمل می‌کنند و به عنوان فضای انبار قابل حمل و مقاوم مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مقاله، به بررسی جامع انبارهای کانتینری، مزایا، معایب و کاربردهای آن‌ها می‌پردازیم.

انبار کانتینری چیست؟

انبار کانتینری یا کانتینر انبار، کانتینری است که با افزودن تجهیزاتی مانند قفسه‌بندی، سیستم‌های تهویه، جرثقیل‌های سقفی و دیگر امکانات، به یک انبار قابل حمل و کارآمد تبدیل شده است. این انبارها برای ذخیره‌سازی انواع کالاها، از لوازم خانگی گرفته تا ابزارهای کارگاهی، گزینه‌ای ایده‌آل محسوب می‌شوند.

مزایا و معایب انبار کانتینری

دلایل متعددی در کارامدی کانتینرها به‌عنوان فضاهای نگهداری از کالاهای مختلف موثر هستند. در ادامه به بررسی برخی از این دلایل می‌پردازیم.

  1. هزینه ساخت پایین: هزینه‌ی بسیار پایین‌تر استفاده از کانتینر در مقایسه با ساخت سازه‌های سنتی با استفاده از آجر و متریال مشابه، یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت این سازه‌ها در مقایسه با سازه‌های سنتی است.
  2. مقاومت در برابر عوامل محیطی:مقاومت کانتینر دربرابر نفوذ عوامل محیطی مثل رطوبت، باد و آب، یکی دیگر از ویژگی‌های استاندارد انواع کانتینر است. کانتینرها به‌دلیل استفاده گسترده در صنعت کشتیرانی، با درنظر داشتن همچین ویژگی‌هایی ساخته می‌شوند.
  3. استحکام و قابلیت چیدمان: شاسی مستحکم کانتینر و مقاومت بسیار بالای آن در زیر بار نیز یکی دیگر از ویژگی‌های خاص کانتینر است که امکان چیده‌شدن کانتینرها برروی یکدیگر را فراهم می‌کند.
  4. امنیت بالا: امکان قفل کردن درب کانتینر و تضمین امنیت کالاهای درون آن به افزایش امنیت کالاهای درون کانتینر کمک کرده و در جلوگیری از ورود جانوران مختلف و جوندگان به فضای انبار نیز نقش موثری دارد.
  5. طراحی مدولار: ساختار مدولار کانتینر، امکان تغییر شکل انبار کانتینری با افزودن کانتینرهای جدید را برای مالکین ایجاد کرده و در بلند مدت باعث کاهش هزینه‌های توسعه مجموعه می‌شوند.

با این حال، انبارهای کانتینری نیز معایب خود را دارند مهم‌ترین آن محدودیت ابعاد است. عرض استاندارد ۲.۴۰ متر کانتینرها ممکن است فضای داخلی را خصوصاً پس از نصب قفسه‌بندی و ایجاد مسیرهای تردد محدود می‌کند.

کاربردهای کانتینر انبار

کانتینرهای انبار، کاربردهای متعددی داشته و در مکان‌های متنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از مهم‌ترین این مکان‌ها عبارت‌اند از:

  • پروژه‌های ساختمانی: استفاده از کانتینرهای استاندارد برای نگهداری از ابزار و وسایل و حتی مواد اولیه در پروژه‌های ساختمانی می‌تواند با نظام‌مند کردن پروژه، به افزایش سرعت پیشرفت آن کمک کند.
  • بنادر و فضاهای گمرکی: بسیار از کالاها پس از تخلیه از کشتی مبدا، نیازمند فضایی مناسب برای قرارگیری تا زمان ترخیص از بنادر هستند. انبارهای کانتینری در چنین شرایطی نقش پررنگی در کاهش هزینه‌های نگه‌داری از کالا دارند.
  • مناطق نظامی: مقاومت بسیار بالای کانتینر دربرابر رطوبت آن را به گزینه‌ی بسیار کارامد برای نگهداری از ابزار و وسایل حساس به رطوبت مثل موارد نظامی تبدیل می‌کند.
  • مراکز پخش: استفاده از کانتینر برای ایجاد مراکز پخش می‌تواند در کاهش هزینه‌های کلی نقش موثری داشته باشد.

انواع انبار کانتینری

کانتینرهای انبار نیز مانند دیگر انواع کانتینر تغییر کاربری، بر اساس نیاز کارفرما تولید و تجهیز می‌شوند. با این حال، هر یک از انبارهای کانتینری بر اساس کاربری خود در یکی از انواع گسترده‌تر کانتینر انبار جای می‌گیرد. در ادامه بررسی برخی از مهم‌ترین این سازه‌ها می‌پردازیم.

انبار کانتینری کارگاهی

انبارهای کارگاهی، معمولا برای گرداوری ابزارآلات و دیگر موارد مورد نیاز برای پیشبرد پروژه مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دسته از انبارها، با توجه به مختصات خاص خود معمولا از شلف‌‌ها و طبقه‌های دیواری استفاده می‌کنند.

انبار کانتینری مواد اولیه

این دسته از انبارهای کانتینری، عموما کالاهای مختلف را با استفاده از پالت درون خود جای داده و در برخی موارد با استفاده از جرثقیل سقفی موارد مختلف را جابجا می‌کنند. از گونی‌های سیمان گرفته تا انواع موتور و ژنراتور، این دسته از کانتینر در کنار انبارهای کارگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سوله کانتینری

استفاده از کانتینر برای ساخت سوله، یکی از نوین‌ترین انواع استفاده از کانتینر برای استفاده به‌عنوان انبار به‌شمار می‌رود. در این نوع خاص از سازه‌های کانتینری، کانتینرهای به‌صورت طبقاتی برروی یکدیگر چیده می‌شوند. پس از آن با اتصال سقف و دیگر بخش‌های سازه، سوله تکمیل می‌شود. استفاده از کانتینر در ساخت این سازه‌ها به استحکام بسیار بالای دیواره‌ها و فراهم کردن اتاقک‌های کانتینری کمک می‌کند.

انبارهای کانتینری را بر اساس ابعاد نیز می‌توان دسته‌بندی کرد:

انبارهای کانتینری 20 فوت

این نوع انبارها برای مصارف خانگی، کارگاه‌های کوچک و یا نگهداری کالاهای با حجم متوسط مناسب هستند. کانتینرهای 20 فوت به دلیل ابعاد کوچکتر، هزینه کمتری دارند و در فضاهای محدود قابل استفاده هستند.

انبارهای کانتینری 40 فوت

این انبارها برای نگهداری حجم بالای کالا، ایجاد سوله‌های بزرگ و یا مصارف صنعتی مناسب هستند. کانتینرهای 40 فوت به دلیل ظرفیت بیشتر، امکان ذخیره سازی کالاهای با ابعاد بزرگتر را فراهم می‌کنند.

انبار کانتینری اجاره‌ای

برخی شرکت‌ها، خدمات اجاره کانتینر انبار را بر اساس قراردادهای مشخص ارائه می‌دهند. کانتینر انبار اجاره‌ای، معمولا از طبقه‌بندی و یا امکانات دیگر استفاده نمی‌کند و صرفا فضایی را برای انبار کردن وسایل ارائه می‌کند. متاسفانه گروه صنعتی دپوکانتین در زمینه اجاره کانتینر فعالیتی ندارد.

سوالات متداول

انبار کانتینری چیست و چه تفاوتی با سازه‌های سنتی دارد؟

انبار کانتینری، نوعی سازه بر پایه کانتینر است که برای انبار کردن انواع کالا و مواد اولیه مورد استفاده قرار می‌گیرد. کانتینر انبار به دلیل انعطاف‌پذیری بالا و صرفه اقتصادی گزینه‌ای مناسب‌تر از انبارهای سنتی ساخته شده از آجر و ملات است.

چه عواملی در تعیین هزینه اجاره انبار کانتینری موثر هستند؟

اندازه کانتینر، مدت زمان اجاره، امکانات اضافی (مانند سیستم تهویه، قفسه‌بندی، دوربین مداربسته) و موقعیت جغرافیایی انبار از مهم‌ترین عواملی هستند که در هزینه اجاره کانتینر انبار موثر هستند.

آیا می‌توانم از انبار کانتینری برای نگهداری مواد غذایی استفاده کنم؟

به طور کلی، انبارهای کانتینری برای نگهداری مواد غذایی مناسب نیستند، مگر اینکه به صورت ویژه تجهیز شده باشند.

چه ابعادی از کانتینر برای مصارف خانگی مناسب است؟

برای مصارف خانگی، کانتینرهای 20 فوت اغلب کافی هستند.

آیا انبارهای کانتینری دارای سیستم حفاظتی هستند؟

اغلب انبارهای کانتینری مجهز به سیستم‌های امنیتی مانند دوربین مداربسته، سیستم اعلام حریق و نگهبانی هستند.

چگونه می‌توان یک انبار کانتینری را متناسب با نیازهای خاص سفارشی کرد؟

با افزودن امکاناتی مانند پنجره، درب‌های اضافی، عایق‌بندی داخلی، سیستم‌های الکتریکی و قفسه‌بندی، می‌توان کانتینر را بر اساس نیازهای خاص سفارشی‌سازی کرد.

3/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *