آشنایی با کانکس درمانگاه و دلایل استفاده از آن

کانکس حرفه ای
زمان مطالعه: 3 دقیقه

انتشار:

بروزرسانی:

کانکس درمانگاه توانست به سرعت جایگاه خاصی در مناطق محروم و صعب العبور پیدا کند و نیاز بسیاری از افراد را رفع نماید. درمانگاه کانکسی بهترین ایده جهت راه اندازی بیمارستان های صحرایی است و علاوه بر آن در اردوهای جهادی به کار گرفته می شود. بدین خاطر فروش کانکس درمانگاه بسیار بالا است و اغلب افرادی که در شوراهای محلی روستا حضور دارند جهت داشتن درمانگاه مجهز علاقه مند به خرید این نوع کانکس ها هستند.

کانکس درمانگاه چیست؟

در مناطق دور افتاده و اغلب در مناطق عشایر نشین که افراد هر فصل منطقه زندگی خود را تغییر می دهند بهترین روش برای داشتن درمانگاه، کانکس با قابلیت درمانگاه مجهز است. کانکس درمانگاه در واقع کانکسی است که امکانات اولیه جهت رساندن خدمات درمانی به نیازمندان را در اولین ساعات دارا باشد.

کانکس درمانی چگونه ساخته می شود؟

درمانگاه کانکسی دارای ساختاری محکم است و قابلیت نصب بر روی صفحه های مخصوصی که در محل استقرار نصب می شوند را دارا هستند. اغلب کانکس های درمانگاهی در کارخانه ها ساخته می شود و سپس با کامیون به محل نصب منتقل می شوند، البته در شرایط خاص تیم متخصص به محل رفته و ساخت کانکس را در محل انجام می دهد، وجود چنین قابلیتی سبب فروش کانکس های درمانگاهی شده است.

کانکس درمانگاه شامل چند بخش است؟

کانکس های درمانگاه شامل بخش های اتاق ویزیت، سالن انتظار، سالن تزریقات، پیش بینی اتاق مدیریت و اتاق استراحت پزشک است و البته در یک طبقه تا سه طبقه قابل احداث است که جهت استحکام بیشتر و سهولت در نظافت اصولا به صورت همکف و با کف سازی سرامیک آماده می شود. یک کانکس درمانی دارای تمام امکانات مورد نیاز جهت رسیدگی به انواع بیماران دارا است و قابلیت تحرک آن سبب شده تا در شرایط اضطراری که امکان جابجایی بیمار وجود ندارد کانکس به محل بیمار برود.

 

مزایای کانکس درمانگاه:

کانکس ها دارای کاربردهای فراوانی هستند و فراگیری چنین سازه ای به دلایل مزایایی چون:

1- مقاومت بالا در برابر زلزله:

در حقیقت مقاومت هر سازه در برابر زلزله با وزن آن رابطه معکوس دارد یعنی هرچه سازه سبک تر، تخریب، تلفات جانی و ضررهای مالی کمتر است. البته جهت جلوگیری از آسیب به وسایل پزشکی باید آنها به صورت ثابت در کانکس قرار بگیرند.

2- قابلیت ترمیم و بازسازی:

به دلیل استفاده از مصالح سبک، در صورت خرابی به سهولت و با کمترین هزینه و در مدت زمان اندک قابل ترمیم و بازسازی هستند به گونه ای که سایر سازه ها چنین قابلیتی ندارند.

3- قابلیت جابجایی کانکس درمانگاه:

بزرگترین مزیت کانکس درمانگاه قابلیت تحرک و جابجایی آن است و در مناطق صعب العبور که امکان عبور تجهیزات و مصالح ساخت و ساز مشکل است کانکس درمانگاهی بهترین انتخاب جهت داشتن امکانات اولیه درمانی است.

– آماده سازی سریع:

به راحتی در مدت زمان اندک سازه آماده استفاده است و حتی بعضا می توان سازه را در محل نصب ساخت.

– عایق حرارتی و آب:

کانکس ها چون اغلب از ساندویچ پانل که از فوم پلی یورتان است ساخته می شوند در برابر اتلاف انرژی عایق بسیار خوبی هستند و از طرفی سبب صرفه جویی در مصرف انرژی هم می شوند و علاوه بر آن می توان جهت تامین برق و آب گرم از انواع سلول های خورشیدی استفاده کرد.

– سهولت در ذخیره سازی:

سهولت در ذخیره سازی و کاربرد فراوان کانکس ها از جمله جهت درمانگاه بسیار تولید شده و در انبارها ذخیره می شوند.

در چه مواردی از کانکس درمانگاه استفاده می شود؟

– اصولا در شرایط بحرانی مانند سیل، زلزله و غیره حضور خدمات درمانی در ساعات اولیه بسیار حائز اهمیت است از این رو سریع ترین روش جهت ارائه خدمات درمانی کانکس درمانگاه است.

– در شرایط خاص که افراد منطقه نیاز به واکسیناسیون داشته باشند تیم اجرایی در محل از کانکس درمانی استفاده می کنند.

– در مناطق محروم که امکانات جهت ساخت درمانگاه وجود ندارد و یا بودجه کافی به آن تعلق نمی گیرد از این رو از کانکس استفاده می شود.

– در گذشته در جبهه های جنگ از این نوع کانکس ها بسیار استفاده شده است، چرا که سبک هستند و در حین حرکت می توانستند به بیماران خدمات درمانی ارائه کنند.

– در کوهستان ها اغلب از این نوع کانکس ها جهت ارائه خدمات درمانی استفاده می شود.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *