کانتینر ۲۰ فوت

کانتینر 20 فوت
زمان مطالعه: 7 دقیقه

کانتینر، نوعی جعبه استاندارد مناسب و طراحی شده برای حمل کالا در مسافت‌های طولانی است. این جعبه‌ها، در انواع مختلفی تولید می‌شوند. یکی از مهم‌ترین کانتینرها که دارای ابعاد استاندارد است کانتینر 20 فوت (کانتینر 6 متری) است. کانتینر ۲۰ فوت به طول 6 متر، عرض 2.4 متر و ارتفاع 2.6 متر است. این کانتینر به خوبی برای قرارگیری بر روی کفی تریلی مناسب است و محدودیتی به لحاظ ابعاد طول و عرض ایجاد نمی‌کند. همچنین در هر ۴ گوشه‌ی آن بخش‌هایی در نظر گرفته شده‌است که اتصال قلاب جرثقیل و بارگیری و بستن کانتینر به راحتی انجام پذیرد. این کانتینر از جنس بسیار محکمی ساخته‌شده و توانایی محافظت از اجناس و محصولات را به‌خوبی دارد به همین خاطر است که رفته رفته استفاده از این کانتینرها در سطح شهر و به عنوان مغازه، کیوسک و حتی گاهی اوقات به عنوان سازه مسکونی زیاد شده‌است.

علاوه بر کانتینر ۲۰ فوت استاندارد، کانتینر ۴۰ فوت نیز یکی دیگر از کانتینرهای استاندارد پرطرفدار و مورد استفاده در بازار ایران و جهان است. برای آشنایی بیشتر با کانتینرها می‌توانید مقاله انواع کانتینر از لحاظ ابعاد و کاربرد را در دپوکانتین مطالعه نمایید.

مشخصات فنی کانتینر ۲۰ فوت

کانتینر‌های ۲۰ فوت، مانند انواع دیگر کانتینر خشک استاندارد با استفاده از فولاد هوازده (فولاد COR-TEN) ساخته می‌شود. این فلز بخصوص، به دلیل استفاده یک پوشش خاص، از شکل‌گیری زنگ‌زدگی‌های عمیق جلوگیری کرده و آن را به سطح محدود می‌کند. علاوه بر آن، استراکچر قدرتمند کانتینر، امکان چیده‌شدن چندین کانتینر برروی یکدیگر را فراهم می‌کند. البته شایان ذکر است که در موارد خاص، کانتینرها از آلومینیوم نیز ساخته می‌شوند.

ابعاد کانتینر 20 فوت

کانتینر 20 فوت ابعاد خاصی دارد که توسط سازمان جهانی حمل‌ونقل تعیین شده‌است و در تمام جهان مقدار ثابتی است و از همین جهت استفاده از آن برای حمل‌ونقل دریایی و زمینی بین کشورها به شدت مورد توجه قرار گرفته‌است. ابعاد این کانتینر از قرار زیر است:

  • طول داخلی: 5.90 متر
  • طول خارجی: 6.06 متر
  • عرض داخلی: 2.35 متر
  • عرض خارجی: 2.44 متر
  • ارتفاع داخلی: 2.39 متر
  • ارتفاع خارجی: 2.59 متر
  • عرض درب: 2.35 متر
  • حجم داخلی: 33.1 متر مکعب
ابعاد کانتینر ۲۰ فوت به متر

وزن کانتینر ۲۰ فوت

مانند دیگر ویژگی‌های کانتینر 20 فوت، هر کانتینر وزن مشخصی نیز دارد. وزن کانتینر به همراه بار آن، نباید از مقدار معینی بیشتر شود تا تعادل و مصرف سوخت کشتی حامل آن دچار مشکل نشود. وزن هر کانتینر ۲۰ فوت خالی، تقریبا 2 هزار و 300 کیلوگرم است و وزن مجاز حمل بار آن تقریبا 22 تن است. وزن هر کانتینر به همراه بار آن، نباید بیشتر از 25 تن شود.

ظرفیت کانتینر ۲۰ فوت

اگر بخواهیم یک عدد دقیق برای ظرفیت کانتینر ۲۰ فوت ارائه دهیم، امکان‌پذیر نیست. زیرا عوامل زیادی مانند نوع کالا، چیدمان کالا درون کانتینر، قوانین حمل‌ونقلی هر کشور و… بر ظرفیت آن تأثیر می‌گذارند. اما به طور کلی، شما می‌توانید حدود 33 متر مکعب کالا را در یک کانتینر 20 فوت جای دهید و وزن کلی بار نباید از حدود 22 تن تجاوز کند.

مصالح مصرفی در ساخت کانتینر 20 فوت

در ساخت انواع کانتینر استاندارد، علاوه بر نوع خاص فولادی که بالاتر ذکر شد، از رنگ‌های خاصی نیز استفاده می‌شود. رنگ مناسب کانتینر، نوعی رنگ اختصاصی کشتیرانی است. ویژگی‌هایی همچون آب‌گریز بودن و امکان پاشش مستقیم بر روی فلز، این رنگ را به گزینه‌ای مناسب برای سفرهای طولانی مدت دریایی کانتینرها تبدیل می‌کند.

کاربرد های کانتینر ۲۰ فوت

کانتینرهای 20 فوت به دلیل ابعاد استاندارد، مقاومت بالا و قابلیت حمل آسان، کاربردهای متنوعی پیدا کرده‌اند. این کانتینرها نه تنها برای حمل و نقل کالا، بلکه در بسیاری از صنایع و بخش‌ها به عنوان یک واحد ساختمانی یا انبار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در زیر به برخی از مهم‌ترین کاربردهای کانتینر 20 فوت اشاره می‌کنیم:

1.حمل و نقل

شکل مستطیلی کانتینر‌ها، امکان جا‌به‌جایی گستره‌ی متنوعی از بارها را فراهم می‌کند؛ به طوری که حدود ۹۰ درصد از حجم بار در جهان، با استفاده از کانتینرها جابه‌جا می‌شود. کانتینر بیست فوت، به دلیل ابعاد کارامد خود، شرایط را برای جای‌دادن رنج متنوعی از جعبه‌ها، پالت‌ها، انواع بشکه، بارهای نامتقارن و حتی خودروها فراهم می‌کند. حمل کالا توسط کانتینر 20 فوت از طریق دریا، زمین و هوا امکان‌پذیر است.

  • حمل کالاهای دریایی: بیشترین کاربرد کانتینر 20 فوت در حمل و نقل کالاهای مختلف از طریق دریا است. این کانتینرها به راحتی بر روی کشتی‌ها بارگیری و تخلیه می‌شوند.
  • حمل کالاهای زمینی: کانتینرهای 20 فوت با کامیون و تریلر نیز قابل حمل هستند و برای حمل کالاهای مختلف در مسافت‌های کوتاه و بلند مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • حمل کالاهای هوایی: در برخی موارد، کانتینرهای 20 فوت برای حمل کالاهای با حجم زیاد از طریق هواپیما نیز استفاده می‌شوند.

2.انبارداری

یکی دیگر از کاربردهای این نوع کانتینر انبارداری است. کانتینرهای 20 فوت به عنوان یک واحد انباری قابل حمل مورد استفاده قرار می‌گیرند و برای نگهداری انواع کالا در انبارها و کارگاه‌ها مناسب هستند.

3.کانتینکس و کانتینرهای تغییر کاربری

جا‌به‌جایی کالا، تنها بخشی از کاربردهای کانتینرها است. تغییر کاربری کانتینر و استفاده از آن به‌عنوان قالبی برای ساخت سازه‌های متنوع از جمله خانه‌ها، فروشگاه‌ها،‌ کمپ‌های کارگاهی و زیستی، تنها چند مورد از امکانات بی‌نهایت و کاربردهای کانتینر است. کانتینرهای 20 فوت، یکی از بهترین گزینه‌ها برای تغییر کاربری و خلق سازه‌های جدید هستند. مزایای متعددی ازجمله مقاومت بالا دربرابر رطوبت و پوسیدگی، عایق بندی مناسب دربرابر عوامل محیطی و ابعاد استاندارد و قابل حمل این کانتینرها باعث محبوبیت روزافزون آن‌ها برای ساخت سازه‌های متنوع شده است. از رایج‌ترین انواع سازه‌های تغییر کاربری کانتینر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دلایل محبوبیت کانتینرهای ۲۰ فوت

عوامل متعددی در افزایش محبوبیت کانتینر 20 فوت و تبدیل به آن به یکی از پراستفاده‌ترین انواع کانتینر در صنعت حمل و نقل نقش دارند. در ادامه به تعدادی از ویژگی‌های منحصر به‌فرد و عوامل موثر در محوبیت کانتینر ۲۰ فوت می پردازیم.

ابعاد استاندارد

ابعاد استاندارد کانتینر 20 فوت، امکان جابه‌جایی آسان، مستقیم و کم‌هزینه‌ی بار بین ریل، کشتی و حتی تریلی را فراهم می‌کند. عدم نیاز به تخلیه و بارگیری مجدد، باعث افزایش چشمگیر سرعت حمل بار می‌شود. علاوه بر آن، ابعاد استاندارد کانتینر ۲۰ فوت، خلق سازه‌های جدید و تغییر کاربری آن‌ها را نیز ساده‌تر می‌کند.

هزینه مقرون به‌صرفه

کانتینر ۲۰ فوت به دلیل ابعاد کوچکتر خود در مقایسه با کانتینرهای 40 فوت، از قیمت پایین‌تری نیز برخوردار هستند. همین مسئله در افزایش محبوبیت آن‌ها خصوصا در پروژه‌های کوچک‌تر نقش به‌سزایی داشته است. علاوه بر هزینه‌ی خرید، هزینه‌های گمرکی و انبارداری این کانتینرها نیز، مشخصا پایین‌تر از انواع دیگر کانتینر است.

امکان حمل بارهای مختلف

کانتینرهای 20 فوت (6 متری)، ابزاری مناسب برای حمل و نقل انواع مختلفی از بارهای کوچک و بزرگ است. برخی از این موارد عبارت‌اند از

  • لوازم خانگی: انواع مبلمان، تخت خواب، میز و صندلی، لوازم الکترونیکی ازجمله تلویزیون، سیستم‌های صوتی و سایر لوازم خانگی به راحتی در یک کانتینر 20 فوت جای می‌گیرند.
  • لوازم آشپزخانه: یخچال‌های دوقلو و حتی ساید بای ساید، اجاق گاز، ماشین لباسشویی و سایر لوازم آشپزخانه  نیز عموما با استفاده از کانتینرهای ۲۰ فوت در سرتاسر جهان حمل می‌شوند.
  • مصالح ساختمانی: تخته‌های چوبی، ساندویچ پانل، أنواع کاشی، کاغذ دیواری و بسیاری دیگر نیز با استفاده از این کانتینرها در سطح ملی و بین‌المللی جابه‌جا می شوند.
  • مواد غذایی و نوشیدنی: با این که حمل مواد غذایی و نوشیدنی فاسد شدنی، با استفاده از کانتینرهای یخچالی انجام می شود، کانتینرهای 20 فوت برای جابجایی مواد غذایی و مواد اولیه خشک مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • پوشاک و منسوجات: حمل و نقل انواع لباس، پارچه و سایر منسوجات با استفاده از کانتینرهای 20 فوت یکی دیگر از کاربردهای این نوع کانتینر است.

انواع کانتینر ۲۰ فوت

هر کدام از انواع کانتینر 20 فوت، ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارد. در ادامه به معرفی برخی از مهم‌ترین انواع کانتینر 20 فوت می‌پردازیم:

کانتینر استاندارد 20 فوت

این نوع کانتینر، رایج‌ترین و پرکاربردترین نوع کانتینر 20 فوت است. دارای ابعاد استاندارد بوده و برای حمل انواع کالاهای خشک مناسب است.

کانتینر های کیوب (High Cube) 20 فوت

این نوع کانتینر نسبت به کانتینر استاندارد، ارتفاع بیشتری دارد و برای حمل کالاهایی با ارتفاع زیاد مناسب است. حمل کالاهای حجیم مانند مبلمان، ماشین‌آلات صنعتی و کالاهای بسته‌بندی شده در جعبه‌های بلند از کاربردهای این نوع کانتینر است.

برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر می‌توانید به مقاله “کانتینر 20 فوت ارتفاع بلند(High Cube)” دپوکانتین مراجعه کنید.

کانتینر یخچالی 20 فوت

این نوع کانتینر مجهز به سیستم سرمایشی است و برای حمل کالاهای فاسد شدنی مانند مواد غذایی، دارو و محصولات کشاورزی استفاده می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر می‌توانید به مقاله “کانتینر یخچالی” دپوکانتین مراجعه کنید.

کانتینر ایزوتانک 20 فوت

این نوع کانتینر با داشتن مخزن‌های مخصوص برای حمل مایعات مانند سوخت، روغن و مواد شیمیایی استفاده می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر می‌توانید به مقاله “کانتینر ایزوتانک” دپوکانتین مراجعه کنید.

کانتینر اپن تاپ 20 فوت

کانتینر اپن تاپ یا روباز دارای سقف بازشو است و برای حمل کالاهایی با ارتفاع زیاد یا کالاهایی که بارگیری و تخلیه آن‌ها از بالا آسان‌تر است، مناسب است.

کانتینر فلت راک 20 فوت

این نوع کانتینر فاقد دیواره‌های جانبی است و برای حمل کالاهایی با ابعاد بزرگ و سنگین مانند ماشین‌آلات ساختمانی و تجهیزات صنعتی استفاده می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر می‌توانید به مقاله “کانتینر فلت راک” دپوکانتین مراجعه کنید.

کانتینر مخصوص حمل خودرو 20 فوت

این نوع کانتینر برای حمل خودرو طراحی شده است و دارای سیستم‌های مخصوص برای ثابت نگه داشتن خودرو در داخل کانتینر است.

برای آشنایی بیشتر با این نوع کانتینر می‌توانید به مقاله “کانتینر حمل خودرو” دپوکانتین مراجعه کنید.

خرید و قیمت کانتینر 20 فوت

قیمت کانتینر ۲۰ فوت نو، عموما با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی جهانی متغیر است. جنگ‌ها و نزاع‌های منطقه‌ای، وضعیت کلی بازارهای مالی،‌ ارزش سهام شرکت‌های تولید‌کننده‌ی کانتینر و حتی تغییر حکومت در کشورهای تاثیرگذار می‌تواند بر قیمت جهانی کانتینر موثر باشد. برای مثال در سال ۲۰۲۱، یک کشتی کانتینری متعلق به شرکت EverGreen که یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های کانتینر و کشتی‌های کانتینر است در کانال سوئز به گل نشست و باعث بسته‌شدن آن شد. همین اتفاق در افزایش چشمگیر قیمت کانتینر در آن بازه‌ی زمانی نقش چشمگیری داشت.

قیمت کانتینرهای دست دوم نیز با در نظر داشتن و بر اساس قیمت کانتینر نو تعیین می‌شود؛ به‌طوری که قیمت هر کانتینر دست دوم، بین حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد قیمت یک کانتینر نو است. قرارگیری در یک نقطه‌ی به‌خصوص در این بازه نیز به موارد مختلفی بستگی دارد.

مهم‌ترین این موارد، سال ساخت کانتینر است. از آن‌جا که سال ساخت کانتینر مقدار مورد استفاده قرار گرفتن آن را تعیین می‌کند، در نظر گرفتن آن حین خرید کانتینر و تعیین قیمت آن امری ضروری است.

مورد دیگر که اهمیت آن چندان از سال ساخت کانتینر کم‌تر نیست، سلامت کانتینر است. این موضوع تمامی جوانب کانتینرها از وضعیت شاسی‌ها و کرنر فیتینگ‌ها گرفته تا بدنه و تخته‌های چوبی داخل کانتینر را شامل می‌شود. البته لازم به ذکر است که تمامی اجزای کانتینر، غیر از شاسی اصلی قابل تعمیر و حتی تعویض هستند. با استفاده از ورق‌های استاندارد و رنگ با کیفیت، می‌توان بدنه‌ی هر کانتینری را به شرایط اولیه خود بازگرداند.

برای اطلاع از قیمت انواع کانتینر 20 فوت و دیگر محصولات مجموعه صنعتی دپوکانتین می‌توانید به صفحه‌ی لیست قیمت کانتینر و کانکس مراجعه کنید.

سوالات متداول

ابعاد کانتینر ۲۰ فوت چه قدر است؟

طول هر کانتینر ۲۰ فوت حدود ۶ متر و عرض و ارتفاع آن به ترتیب ۲.۴۰ و ۲.۶۰ است.

هر کانتینر ۲۰ فوت چند تن بار میگیرد؟

هر کانتینر ۲۰ فوت حدود 22 تن بار را درون خود جای می‌دهد.

قیمت کانتینر ۲۰ فوت چه قدر است؟

کانتینر ۲۰ فوت از حدود ۹۰ تا ۱۷۰ میلیون در بازار معامله می‌شود.

وزن کانتینر ۲۰ فوت چند تن است؟

کانتینرهای ۲۰ فوت خالی حدود 2.3 تن وزن دارند.

چه تعداد کیسه ۵۰ کیلویی در کانتینر ۲۰ فوت جا می شود؟

حدود ۵۶۰ عدد کیسه‌ی ۵۰ کیلویی درون هر کانتینر ۲۰ فوت جای می‌گیرد.

آیا امکان جابه جایی ماشین با کانتینر ۲۰ فوت وجود دارد؟

بله. بسیاری از خودروهای وارداتی موجود در بازار، به وسیله‌ی کانتینرهای حمل خودرو ۲۰ فوت از کشور مبدا ارسال شده‌اند.

حجم کانتینر ۲۰ فوت چه قدر است؟

حجم استاندارد یک کانتینر ۲۰ فوت حدود 33 متر مکعب(CBM) یا 1165.38 فوت مکعب است.

دانلود PDF مقاله
4.6/5 - (28 امتیاز)

تاریخ انتشار:

تاریخ بروزرسانی:

6 دیدگاه در “کانتینر ۲۰ فوت

  1. حسین گلزار میگوید:

    سلام لطفا ابعاد کانتینر ۲۰ فوت و ۴۰ فوت های کیو به من بدید

  2. محمد حسین شیرازی میگوید:

    مقاله خوب و کاملی بود کلا کانتینر ها آنقدر متنوع هستن ک میشه همه جا ازشون استفاده کرد هم شیش متری هم ۱۲ متری
    هم برا انبار هم برا صادرات

  3. رضا سیادت میگوید:

    روز بخیر. کانتینر های شما سند دارند؟

  4. دپوکانتین میگوید:

    عرض ادب
    بله، ما این تضمین را می‌دهیم که تمامی کانتینرهای ما دارای سند می‌باشند و شما می‌توانید با خیال راحت خرید خود را انجام دهید.
    درصورتی که راهنمایی بیشتری نیاز دارید با ما در تماس باشید.
    تلفن تماس با دپوکانتین: 90002040

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *