تقسیم بندی کانکس ها به شناسایی بهتر و کاربرد راحت تر آن ها کمک می کند. انواع کانکس بر حسب کارایی که باید داشته باشند به 3 دسته تقسیم می شوند.
1. کانکس مدولار که قطعات آن در کارخانه ساخته می شود و در محل مورد نظر نصب می شود .
2. کانکس صنعتی که سازه های آن در کارخانه تولید و ساخته می شود .
3. کانکس سیار که بر روی چرخ ساخته می شود و قابل حمل است .
از طرفی نوعی تقسیم بندی دیگری نیز برای آنها می توانیم متذکر شویم که از لحاظ نوع اسکان و میزان کارآیی ، این محصولات را به دو دسته چرخ دار(متحرک یا سیار) و یا بدون چرخ(ثابت) تعریف کرده اند.خریداران این سازه ها باید به جایگاه مورد استفاده محصول،شرایط جغرافیایی ، شرایط مالی و شغلی بیزینسی خود و مرتبط بودن با کاربران حرفه خود توجه نمایند.در ادامه به توضیحات مختصری پیرامون این نوع تقسیمات می پردازیم:
کانکس چرخ دار(متحرک یا سیار):
این نوع کانکسهای چرخدار برای مکانهایی با امکان جابجایی راحت و سریع مناسب تر هستند و یا در مواقع ضروری (در پی وقوع پدیده های طبیعی و سوانح غیر قابل پیش بینی)که نیاز به اسکان موقت در برخی از مکانها بنابر شرایط جغرافیایی خاص آن منطقه احساس می شوند.
کانکس بدون چرخ(ثابت):
کانکسهای ثابت ، با توجه به تجربیات ما در این حوزه دیده شده که مورد استقبال عموم بیشتری قرار می گیرند و برای اسکانهای ثابت و مدت زمان طولانی مناسب است.محصولات فوق الذکر انواع مختلفی از لحاظ کاربرد و موارد مصرفی دارند که می توانیم به تعدادی از این موارد اشاره کنیم:
همانطور که در مبحث معرفی کانکس بیان کردیم، هر کدام از انواع کانکس قابلیت های خود را دارند.
تقسیم بندی کانکس ویلایی
کانکس ویلایی باید بر حسب درخواست دارای امکانات مختلفی مانند سرویس بهداشتی ، اتاق خواب ، پذیرایی ، حمام ، اشپزخانه و … و حتی در دو طبقه ساخته شوند . این محصولات از دیگر مدل های آن ارتفاع بلند تری دارد و دارای عایق صدا ، حرارت و … برای رفاه حال مشتریان است .
کانکس ویلایی معمولا برای نقاط تفریحی و مکان های ثعب العبور بسیار مناسب است اما باید به این نکته توجه داشت که برای کمی ارزان تر خریدن این سازه ها به سراغ دست دوم ها و مدل های ارزان تر و با کیفیت پایین تر نروید زیرا اگر صدمه ای به هر قسمت محصول وارد شود هزینه ی تعمیری که باید پرداخت کنید بسیار بیشتر از خرید بهترین نوع آن است .