هوم کانتینر – ساخت خانه‌ی کانتینری

هوم کانتینر | ساخت خانه با کانتینر
زمان مطالعه: 7 دقیقه

انتشار:

بروزرسانی:

هوم کانتینر یا خانه‌های کانتینری، رویکردی خلاقانه، نوین و سازگار با محیط زیست در عرصه ساخت‌وساز است. این سازه‌های پیش‌ساخته با تغییر کاربری کانتینرهای استاندارد، علاوه بر کاهش هزینه و زمان ساخت، از استحکام بالایی برخوردار بوده و به‌راحتی قابل حمل هستند. در این مقاله، ضمن بررسی روند ساخت خانه کانتینری، مزایا و معایب آن را مرور کرده و نکات کلیدی در خرید و نگهداری هوم کانتینر را بیان می‌کنیم تا در نهایت بتوانید با دانش و آگاهی بیشتر، تصمیمی هوشمندانه برای ساخت یا خرید خانه کانتینری اتخاذ کنید. همچنین می‌توانید با مراجعه به مقاله سایت دیگر مجموعه دپوکانتین با مزایا تغییر کاربری کانتینرها بیشتر آشنا شوید.

خانه‌ ی کانتینری چیست؟

خانه کانتینری یا هوم کانتینر، روشی مدرن، خلاقانه و سبز برای ساخت خانه و سازه‌های مسکونی است که با تغییر کاربری کانتینرهای استاندارد صورت می‌گیرد. اگرچه این مفهوم در ایران نسبتاً جدید به‌نظر می‌رسد، اما در سراسر جهان، ساخت خانه کانتینری روشی شناخته‌شده و رایج است. این سازه‌ها با افزودن درب، پنجره، عایق‌بندی‌های مناسب، امکانات رفاهی و تجهیزات لازم، به یک خانه کاربردی و قابل سکونت تبدیل می‌شوند.

مزیت اصلی استفاده از کانتینر در ساخت خانه، کاهش چشمگیر هزینه‌ها و مصرف متریال است. به همین دلیل، ساخت خانه با کانتینر گزینه‌ای ایده‌آل برای ویلاهای پیش‌ساخته، کمپ‌های اقامتی موقت یا حتی فضاهای کارگاهی محسوب می‌شود.

خانه کانتینری یا هوم کانتینر
یکی از طرح‌های اجرا شده از خانه کانتینری

مراحل ساخت خانه‌ی کانتینری

مسیر ساخت خانه با کانتینر معمولاً در سه مرحله و متناسب با نیازهای کارفرما انجام می‌شود:

مرحله‌ی اول: نیازسنجی و طراحی کانتینر

قدم اول در ساخت و تولید خانه‌های کانتینری، تشخیص دقیق نیازها و مشخصات مورد نیاز است. به عبارت دیگر ابتدا باید کاربری خانه مشخص شود؛ آیا هدف، ساخت یک کانتینر ویلایی است یا سازه‌ای مسکونی برای استفاده دائمی؟ این کار، زمینه را برای طراحی پلان سازه‌ی مورد نظر فراهم می‌کند. محل قرارگیری درب و پنجره‌ها، لوازم و امکانات داخلی سازه و دیگر جزئیات، همگی در این مرحله مشخص می‌شوند. پس از شکل‌گیری ساختار اولیه پروژه، کانتینرها بر اساس طرحی که با مشاوره‌ی متخصصین تکمیل شده، انتخاب و آماده‌ی تغییرات می‌شوند.

مرحله دوم: آماده‌سازی و برش‌کاری

  • برطرف کردن پوسیدگی‌های احتمالی بدنه کانتینر
  • برش‌های لازم برای نصب درب و پنجره
  • رنگ‌آمیزی و اصلاحات سازه‌ای

مرحله‌ی سوم: تجهیز سازه

  • نصب عایق (مانند ساندویچ پانل) برای مقاومت در برابر گرما، سرما و صدا
  • افزودن چارچوب‌های داخلی، درب و پنجره‌های جدید
  • تکمیل تأسیسات (برق‌کشی، لوله‌کشی آب و فاضلاب)
  • اجرای کف‌پوش، دیوارپوش و هر نوع دکوراسیون داخلی یا نمای بیرونی مورد نیاز

نکته مهم اینکه این سازه‌ها برخلاف تصور عموم می‌توانند کاملاً مدرن و لوکس طراحی شوند و از نظر زیبایی‌شناسی، چیزی از روش‌های سنتی کم ندارند.

تأییدیه از منابع معتبر بین‌المللی:

همان‌طور که سایت معتبر House Beautiful درباره‌ی خانه‌های کانتینری اشاره می‌کند:

“Not only are shipping container homes environmentally friendly and budget-conscious, but with the right design, they can look just as chic as any luxury home.”

«خانه‌های کانتینری نه‌تنها از نظر زیست‌محیطی سازگار و از لحاظ اقتصادی مقرون‌به‌صرفه‌اند، بلکه در صورت بهره‌گیری از یک طراحی مناسب، می‌توانند به‌اندازه‌ی هر خانه‌ی لوکسی شیک و چشم‌نواز به نظر برسند.»

این نقل قول، گواهی است بر این حقیقت که خانه‌های کانتینری، علاوه بر مقرون‌به‌صرفه بودن و همخوانی با محیط زیست، در صورت طراحی حرفه‌ای، هیچ‌چیز از یک خانه لوکس کم ندارند.

خانه کانتینری (هوم کانتینر)
یکی از طرح‌های اجرا شده از خانه کانتینری

انواع خانه کانتینری

خانه‌های کانتینری در دو دسته‌ی کلی ثابت و قابل حمل ساخته می‌شوند. در ادامه مشخصات و ویژگی‌های هر یک از این دو را بررسی می کنیم.

خانه های کانتینری ثابت

این دسته از خانه‌های کانتینری، عموما از ترکیب چند کانتینر و ساخت یک سازه‌ی گسترده و مدرن ساخته می‌شوند. اکثر هوم کانتینرهای ثابت، در محل نهایی نصب خود ساخته و اجرا می‌شوند. سازه‌های ثابت، امکان طراحی و ساخت سازه‌‌های خاص با ابعاد و اشکال ویژه را برای کارفرمایان فراهم می‌کنند. همانطور که از اسم آن‌ها پیداست، هوم کانتینرهای ثابت امکان جابه‌جایی آسان را نداشته و در محل قرارگیری خود ثابت هستند.

خانه‌ های کانتینری قابل حمل یا سیار

هوم کانتینرهای قابل حمل، به علت استفاده از کانتینرهای استاندارد با ابعاد ۲۰ فوت و ۴۰ فوت ، قابلیت جابه‌جایی خود را حفظ می‌کنند. این سازه‌ها ابتدا در محلی دیگر، مثل مجموعه‌ی صنعتی دپوکانتین ساخته شده و سپس به‌وسیله‌ی تریلی به محل نصب خود حمل می‌شوند. در برخی پروژه‌ها نیز، کانتینرها به ماژول‌های تشکیل دهنده‌ی سازه‌ی نهایی تبدیل شده و توسط تیم حرفه‌ای گروه صنعتی دپوکانتین در محل نهایی نصب می‌شوند.

طراحی داخلی هوم کانتینر

خانه‌های کانتینری به علت ساختار پیش‌ساخته‌ی خود، امکان ایجاد فضاهای خاص و طبق نظر کارفرما را فراهم می‌کنند. مشخصا رعایت اصول ارگونومی در مشخص کردن محل قرارگیری اجزای داخلی سازه امری ضروری است اما تقریبا تمام مشخصات دیگر فضای داخلی کانتینکس مسکونی بر اساس خواسته‌های کارفرما شخصی‌سازی می‌شود. جنس و رنگ کف‌پوش‌، تعداد پنجره‌ها و امکانات داخلی سازه تنها چند مورد از فرصت‌های شخصی‌سازی هوم کانتینر سفارشی و تطبيق آن با نیازها و سلایق شما هستند.

تعیین قیمت خانه‌های کانتینری

قیمت نهایی هوم کانتینرها، به عوامل متعددی بستگی دارد، ازجمله:

  • قیمت جهانی کانتینر
  • سال ساخت و شرایط فیزیکی کانتینر مورد استفاده برای ساخت سازه
  • ابعاد و تعداد ماژول‌های خانه کانتینری
  • امکانات و ویژگی‌های خاص خانه کانتینری
  • سفارشی‌سازی سازه و موراد وابسته به آن

با مراجعه به مجموعه صنعتی دپوکانتین می‌توانید بهترین مشاوره را دریافت کرده و سازه‌ای متناسب با بودجه و نیازتان سفارش دهید.

کاهش هزینه ساخت و ساز

ساخت خانه با کانتینر به طور بسیار چشم‌گیری باعث کاهش هزینه‌های شما می‌شود؛ زیرا در بسیاری از مناطق شرایط و امکان ساخت و ساز وجود نداشته و یا صرفه اقتصادی ندارد. این مسئله در بخش‌هایی که از لحاظ آب و هوایی شرایط متغیر و ناپایداری دارند جدی‌تر است. اما در این مورد، علم روز صنعت به کمک ساخت سازه‌ها آمده و کارها را بسیار راحت‌تر کرده است. به این ترتیب، کسانی که می‌خواهند به ساخت هوم کانتینر بپردازند، می‌توانند با خریداری چند عدد کانتینر، در هزینه و وقت خود صرفه‌جویی کرده و از آن‌ها به عنوان اتاق و محوطه خانه استفاده کنند. حتی برای کاهش بیشتر هزینه‌های ساخت خانه‌ی کانتینری و قیمت هوم کانتینر ، می‌توان کانتینرهای دست دوم را با قیمت بسیار معقولی از مراکز فروش کانتینر تهیه کرد.

مزایای ساخت خانه با کانتینر

1) سرعت بالای ساخت

ساخت خانه به شکل سنتی خود، طور معمول بسیار وقت‌گیر بوده و نیازمند ساخت اجزای مختلف خانه همانند دیوار، ستون‌ها، کف و سقف‌ست. استفاده از کانتینرهای استاندارد اما به دلیل استفاده از شاسی و استراکچر کانتینر، این زمان را به‌شدت کاهش می‌دهد.

2) مقاومت و استحکام بالا

کانتینرها، به دلیل اسکلت فولادی بسیار سختی که دارند، در مقابل بلایای طبیعی و آسیب‌های محیطی بسیار مقاوم هستند؛ چرا که به سبب حمل و نقل کالاها و اجناس برروی کشتی‌ها، به صورت انبوه تولید شده و پوششی بسیار مقاوم و ضد زنگ دارند. در اکثر موارد حتی می‌توان گفت هوم کانتینر از بسیاری از خانه‌های عادی نیز مستحکم‌تر است.

3) قابلیت حمل و تغییر مکان

خانه‌های سنتی، به دلیل نوع ساختار و وزن بسیار بالای انواع سنگ و بتن، هیچ‌گاه قابل حمل نیستند، اما خانه‌های ساخته شده از کانتینر، به دلیل وزن بسیار سبک‌تر، عدم استفاده از زیربنا و جاقلابی‌های استاندارد، توانایی تغییر مکان و حمل را دارند.

4) امکانات خانه ساخته شده از کانتینر

هر امکاناتی که در خانه‌های عادی وجود دارد، می‌توان در خانه‌ ساخته شده از کانتینر جا داد؛ البته نخست باید انتظارات و تمایلات خود را در نقشه ترسیم کرده، از متخصصین شرکت مشاوره بگیریم و طبق آن اقدام به ساخت ساختمان و خرید کانتینر کنند. مواردی مانند در، پنجره، دریچه، اتاق‌ها، آشپرخانه، سرویس بهداشتی، حمام و… باید در نقشه ذکر شده تا مطابق با آن، به خرید تجهیزات و ساخت بپردازیم.

خانه کانتینری (هوم کانتنیر)
یکی از طرح‌های اجرا شده از خانه کانتینری

معایب خانه کانتینری

بزرگ‌ترین عیب خانه های کانتینری، این است در صورتی که تغییر کاربری آن دقیق و صحیح انجام نشود، مشکلات زیادی در ساختار هوم کانتینر ایجاد می‌شود و هر گونه تغییر، نیاز به مهندسی و جوشکاری حرفه‌ای دارد. گوشه‌های یک کانتینر بسیار محکم است؛ اما سقف آن آن‌قدر که به نظر می‌رسد محکم نیست. بنابراین معمولا باید سقف دیگری روی آن ساخته شود؛ به خصوص در جاهایی که برف و باران فراوان است. همچنین دیوارهای فولادی موج‌دار برای استحکام سازه ضروری هستند. این بدان معناست که هر جایی که یک پنجره بریده شده و یا درب‌های جای‌گذاری شده، نیاز به تقویت دارد.

نکات کلیدی در خرید هوم‌کانتینر

خرید یک خانه‌ی کانتینری، فرایند نسبتا ساده‌ای است؛ با این حال بهتر است که پیش از اقدام به خرید، برخی موارد را بررسی کرده و به نکات زیر توجه داشته باشید.

تشخیص نیازها و کاربری سازه

همانطور که بالاتر ذکر شد، اولین نکته‌ی حائز اهمیت در خرید خانه‌های کانتینری، تشخیص کاربری دقیق سازه دانست. آیا این سازه ویلای کانتینری است و کاربری شخصی دارد یا بخشی از یک کمپ کارگاهی گسترده است؟ چه امکاناتی در این سازه لحاظ می‌شوند؟ برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی این موضوع، می‌توانید راهنمای جامع ساخت کانتینکس: از طراحی تا نهایی‌سازی را مطالعه فرمایید.

مشخصات فنی خانه کانتینری

مشخصات فنی مورد نیاز هر سازه بسته نوع پروژه متفاوت است. برای مثال، زخامت ورق ساندویچ پانل مورد استفاده برای عایق‌بندی درون خانه‌های کانتینری، برای مناطق با آب و هوای معتدل و سردسیر متفاوت است. همین مسئله در موارد دیگر مانند درب و پنجره ها و تغییرات ایجاد‌ شده در استراکچر کانتینر نیز قابل مشاهده است. عدم توجه به مشخصات فنی کانتینر، ممکن است به ضرر مالی و ناکارامدی سازه نهایی منجر شود.

تجهیزات داخلی سازه

نوع پروژه، بر تجهیزات مورد نیاز آن نیز اثر مستقیم دارد. برای مثال، کانتینکس مسکونی کمپ پروژه‌ای، ممکن است نیازی به سرویس بهداشتی، آشپزخانه و یا حمام نداشته باشد زیرا این موارد در بخشی دیگر در نظر گرفته‌شده‌اند اما کانتینر ویلایی شخصی باید تمام نیازهای ساکنین خود را به‌تنهایی براورده کنند.

هزینه و بودجه

در نهایت مهم‌ترین عامل تعیین کننده در پیشبرد پروژه، بودجه‌ی مد نظر کارفرما است. همانگی بودجه با هزینه‌‌های احتمالی پروژه در به نتیجه رسیدن پروژه نقش بسیار مهمی دارد.

خانه کانتینری هوم کانتینر
یکی از طرح‌های اجرا شده از خانه کانتینری

هوم کانتینر دست دوم

ساز‌های دست دوم، همواره به دلیل قیمت پایین‌تر از بازار خاص خود برخوردار بوده‌اند. استراکچر کانتینر و مقاومت بسیار بالای آن نیز در افزایش محبوبیت کانتینکس دست دوم بی‌تاثیر نبوده است. استفاده از کانتینکس‌های مسکونی دست دوم در پروژه‌های صنعتی، تولیدی و عمرانی رایج‌تر از موارد شخصی به‌شمار می‌رود. دقت به سلامت سازه را می‌توان مهم‌ترین مسئله در خرید هوم کانتینرهای دست دوم دانست. برای تضمین یک خرید مطمئن می‌توانید با مشاورین ما در مجموعه صنعتی دپوکانتین در ارتباط باشید.

اوورهال و بازسازی خانه‌های کانتینری

خانه‌های کانتینری نیز مانند سازه‌های سنتی در گذر زمان و بر اثر استفاده، مستهلک می شوند؛ به همین دلیل نظارت و اوورهال آن‌ها برای تضمین کارایی امری ضروری است. برخی از موارد حائز اهمیت در اوورهال هوم کانتینرها عبارت‌اند از:

  • رنگ سطح خارجی سازه برای جلوگیری از پوسیدگی
  • سیم‌کشی و سیستم برقی سازه
  • لوله‌کشی و اتصالات
  • کفپوش‌ها
  • پنل‌های داخلی

نتیجه‌گیری

کانتینکس مسکونی یا خانه کانتینری، نوعی سازه پیش ساخته است که با تغییر کاربری کانتینرهای استاندارد ساخته می‌شود. این سازه‌ها به دلیل مزایای متعددی مانند سرعت بالا در ساخت، مقاومت و استحکام بالا، قابلیت حمل و نقل و قیمت مناسب، به عنوان راه حلی نوین و مقرون به صرفه برای ساخت و ساز در حال محبوبیت روزافزون هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی خانه‌های کانتینری، با مشاورین متخصص ما در مجموعه صنعتی دپوکانتین در ارتباط باشید.

دانلود PDF مقاله
5/5 - (4 امتیاز)

4 دیدگاه در “هوم کانتینر – ساخت خانه‌ی کانتینری

  1. رسول مهدوی میگوید:

    یه مدتیه که دنبال یه خونه کانتینری میگردم و کلی تو اینترنت گشتم و سایت های مختلف رو دیدم. از بین همه سایت هایی که دیدم، سایت شما به نظرم خیلی خوب و کامل بود. من یه سوال داشتم، میشه قیمت به روز انواع کانتینر رو توی صفحه “خانه کانتینری” بذارید؟ و همینطور هم قیمت کانتینرهای نو رو میخوام، هم قیمت کانتینرهای دست دوم رو.

  2. دپوکانتین میگوید:

    جناب مهدوی عزیز
    از لطف شما ممنونیم.
    شما می توانید با مراجعه به صفحه لیست قیمت انواع کانتینر نو و دست دوم از قیمت روز محصولات دپوکانتین مطلع شوید.
    در صورت نیاز به مشاوره، میتوانید با شماره 90002040 تماس بگیرید، کارشناسان و مشاوران ما، شما را راهنمایی خواهند کرد.
    پیروز باشید

  3. بهنام شمسی زاده میگوید:

    سلام من یک حیاط خلوت قناس دارم با عرض ۲.۵ در ۲ و طول مساوی ۴ که البته کنار دیوار هم نصف ستون بیست و پنج سانتی قسمتی از آن را اشغال کرده. میخواهم یک انباری درست کنم . این کار شدنی هست. البته کف را میخواهم سیمان کنم.

  4. دپوکانتین میگوید:

    درود و وقت بخیر
    متاسفانه در حال حاضر مجموعه دپوکانتین خدمات اجرا در محل ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *